Oʻzbekistonda demografik jarayonlarning zamonaviy holati va harakatining statistik tahlili (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Oʻzbekiston Respublikasi Markaziy Osiyo mintaqasidagi eng yirik aholi soniga ega mamlakatdir. Mamlakatdagi demografik jarayonlar aholi sonining oʻsishi, tugʻilish va oʻlim ko‘rsatkichlari, migratsiya jarayonlari va urbanizatsiya bilan bevosita bogʻliqdir. Bu jarayonlar Oʻzbekistonning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga taʼsir etuvchi asosiy omillardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada Oʻzbekistondagi demografik jarayonlarning zamonaviy holati va harakatlarining statistik tahlili yoritiladi.