MILLIY-MA’NAVIY QADRIYATLAR ASOSIDA O‘QUVCHILARDA EKOLOGIK KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada milliy-ma’naviy qadriyatlar asosida o‘quvchilarda ekologik kompetensiyani shakllantirish metodikasini takomillashtirish masalalari yoritiladi. Ekologik tarbiyaning dolzarbligi, uni ta’lim jarayoniga integratsiya qilish yo‘llari va milliy qadriyatlarning bu boradagi tarbiyaviy imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ekologik ong, ekologik madaniyat va mas’uliyatni shakllantirishga qaratilgan metodik tavsiyalar beriladi.