O‘SMIRLARNING INTERNETGA QARAM BO‘LISHIGA SABAB BO‘LUVCHI PSIXOLOGIK OMILLARI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada o‘smir yoshdagilar orasida internetga qaramlikning psixologik jihatlari tahlil etilgan. O‘smirlik davrining rivojlanish bosqichlari, ularning emotsional va ijtimoiy ehtiyojlari, shuningdek, psixologik zaifliklari internetga haddan tashqari bog‘lanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi yoritilgan. Tadqiqot davomida o‘smirlarda internetga qaramlikni keltirib chiqaruvchi omillar – oilaviy munosabatlar, o‘z-o‘zini anglash muammolari, virtual olamdagi o‘zini namoyon qilish istagi, shuningdek, real hayotdagi muvaffaqiyatsizliklar bilan bog‘liq psixologik omillar tahlil qilindi.