ADABIYOT ─ RUHIYAT OZUQASI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada insoniyat paydo bo‘lganidan to bugungi kunga qadar adabiyotning inson shaxsiyati va kamolotidagi o‘rni muhokama qilindi. Badiiy asar nafaqat o‘qiladi balki, uni o‘qish orqali o‘z-o‘zini tarbiyalash, ma’naviy boylikka ega bo‘lish haqida fikr yuritildi. Insoniy fazilatlar: mehr-oqibat, sadoqat, yaxshilik, ezgulik ko‘rsatish uchun ham aynan badiyatning ahamiyati benihoya ekanligi aytildi. Adabiyotimizning yirik namoyondalaridan namunalar  keltirilib o‘tildi.