HUNARMANDCHILIK MAHSULOTLARI MARKETINGI: ZAMONAVIY STRATEGIYALAR VA ULARNING IQTISODIY SAMARADORLIGI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Zamonaviy bozor iqtisodiyoti sharoitida mahsulotni ishlab chiqarishning o‘zi kifoya emas – uni samarali tarzda sotish va iste’molchiga yetkazish yanada dolzarb masalaga aylanmoqda. Ayniqsa, hunarmandchilik mahsulotlari kabi an’anaviy va ko‘proq qo‘lda tayyorlanadigan mahsulotlar uchun zamonaviy marketing strategiyalarining ahamiyati tobora ortib bormoqda. Global raqobat kuchaygan, iste’molchilarning didi va talablari o‘zgarib borayotgan bir sharoitda hunarmandlar o‘z mahsulotlarini nafaqat sifatli, balki bozorga moslashtirilgan, vizual jihatdan jozibali va raqamli maydonlarda ko‘rinadigan shaklda taqdim etishlari lozim.