QO‘QON MADANIY MEROSINI ZAMONAVIY MUZEYLARDA EKSPOZITSION KONSEPT ASOSIDA TAQDIM ETISH PRINSIPLARI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Qoʻqon xonligi madaniy merosini zamonaviy muzeylarda ekspozitsiya konsepti asosida taqdim etish jarayoni haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, ekspozitsion strategiyalarda xalqaro tajribalar asosida shakllanayotgan “yashayotgan muzey” (living museum) konsepsiyasining joriy etilishi – tomoshabinni passiv kuzatuvchidan faol ishtirokchiga aylantirish imkonini berиши таҳлил қилинган.