UMUMIY FIZIKA VA UNING RIVIJLANISH TARIXI HAMDA BOSHQA FANLAR BILAN BOG’LIQLIGI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada umumiy fizika fanining mazmuni, tarixiy taraqqiyoti va boshqa fanlar bilan uzviy bog‘liqligi yoritilgan. Fizikaning qadimgi sivilizatsiyalardan to zamonaviy fan va texnologiyalargacha bo‘lgan rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Shuningdek, fizikaning matematika, kimyo, biologiya, tibbiyot, muhandislik va boshqa sohalar bilan integratsiyasi, hamkorlikdagi ilmiy ishlanmalar va ularning hayotimizdagi o‘rni ochib beriladi. Maqolada fizika fanining hozirgi kundagi ahamiyati va istiqbollari ham ko‘rsatib o‘tilgan.