Raqamli texnologiyalar asosida oliy ta’limda biologiya o‘qitishning pedagogik shart-sharoitlari, mazmuni (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur tezisda raqamli texnologiyalar asosida biologiya o‘qitishning pedagogik shart-sharoitlari va mazmuni tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalarni o‘quv jarayoniga joriy qilish orqali biologiya fanini o‘qitish samaradorligini oshirish, talabalarni ilmiy va amaliy ko‘nikmalar bilan ta’minlash mumkin. Tezistda o‘qitishning interaktiv metodlari, onlayn resurslar va zamonaviy raqamli asbob-uskunalarning biologiya o‘qitishdagi o‘rni va ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, biologiya o‘qitishning yangi pedagogik yondashuvlari, o‘quv jarayonining shaxsiylashtirilgan va moslashtirilgan shakllari, o‘quvchilarning faoliyatini motivatsiyalash va innovatsion texnologiyalar yordamida bilim olish jarayonini yaxshilash masalalari muhokama qilinadi.