INTERFAOL TALIM METODLARI. PSIXOLOGIYA FANLARINI O'QITISHDA INTERFAOL USULLARNING QO'LLANILISHI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Psixologiya fanlarini o‘qitishda interfaol ta’lim usullaridan foydalanish o‘quvchilarning bilimni chuqur o‘zlashtirishiga, mustaqil fikrlash qobiliyatining rivojlanishiga va o‘quv jarayoniga faol jalb etilishiga yordam beradi. Ushbu yondashuv o‘quvchilarning faolligini oshirish, muloqot ko‘nikmalarini shakllantirish va real hayotiy vaziyatlarda psixologik bilimlarni qo‘llash imkoniyatini yaratadi. Tadqiqot davomida ta’lim jarayonida keng qo‘llanilayotgan usullar – muammoli ta’lim, klaster, munozara, psixologik trening va ijodiy topshiriqlarning samaradorligi o‘rganildi. Ushbu usullar nafaqat bilim berish, balki o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishiga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan.