Qo‘g’a turkumi (Typha L) o‘simliklarining tur tarkibi,bioekologiyasi va ahamiyati (Xorazm viloyati sharoitida) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Xorazm viloyati sharoitidagi suv havzalarida tabiiy holda uchraydigan Qo‘g’a  turkumi o`simliklarining  tur tarkibi  bioekologiyasi va ahamiyati haqida ma`lumotlar berilgan.Viloyat sharoitida Qo‘g’a   turkumiga kiruvchi o`simliklarning Kengbarg qo’g’a- T.latifolia L, Laksman qo’g’asi – T.laxmannii Lepech, ,- T.minima Funk, Nozik qo’g’a-  T.angustata Bory et Chaub turlari aniqlanganligi qayd qilingan.