BOSHLANGʻICH SINFLARDA AXBOROT BILAN ISHLASH TUSHUNCHASI VA UNING MOHIYATI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Boshlangʻich sinflarda axborot bilan ishlash tushunchasi ta’lim jarayonining asosiy tarkibiy qismlaridan biri hisoblanadi. Bugungi kunda axborot texnologiyalarining rivojlanishi va raqamli dunyoda yashash talablarining ortishi sababli, axborot bilan ishlashni o‘rgatishning ahamiyati ortib bormoqda. Axborot bilan ishlash deganda, ma’lumotlarni to‘plash, qayta ishlash, tahlil qilish va ularni samarali tarzda taqdim etish jarayonlari tushuniladi.