BOSHLANG‘ICH SINFLARDA XALQARO BAHOLASH DASTURLARDAN FOYDALANISHNING IMKONIYATLARI (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ta’lim sifatining yuqoriligi bilan e’tirof etilgan ko’pgina rivojlangan mamlakatlarning xalqaro baholash dasturlarida faol ishtiroki, jumladan, matematika va boshqa fanlarni o’qitishda ta’lim sifatini oshirish tendensiyalarining amaliyotga keng tatbiq etilishi, o‘qish savodxonligi va matnni tushunish darajasini takomillashtirishga, tabiiy va matematik masalalarni tahlil qila olish mahoratini oshirishga, ularning kreativ va produktiv fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qiladi, o’rgangan bilim, ko’nikma va malakalarini hayotda duch keladigan turli xil vaziyatlarda qo’llay olish layoqatini shakllantiradi.