(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Jahon tarixi fanida davlatlarning taraqqiyot yo’lini o’rganishda “qiyosiy-tahlil”metodi va ”klaster“ metodi pedagogik uslubidan foydalanish mavzuni yoritishda ,mavzulardagi voqea va hodisalarni eslab qolishda o’quvchi va o’qituvchilarga juda samarali yordam beradi.Jahon tarixi fanini o’qitishda 10-11 sinf o’quvchilarining qiziqish doirasi va hayotga ongli munosabatda bo’lishini hisobga olgan holda FSMU ,qiyosiy-tahlil,”Klaster”metodlaridan foydalanish ,o’quvchilarning ilmiy salohiyatidan kelib chiqib seminar mashg’ulotlar tashkil etishning ahamiyati juda kattadir .Bu darsning sifatini oshiradi va o’quvchilarni ilmiy ijodkorlikka yo’naltiradi.Yuqori sinflarda seminar mashg’ulotlar tashkil etishda o’qituvchidan juda yuqori o’quv-ilmiy salohiyati va yuksak pedagogik mahorat va tashabbuskorlik , tashkilotchilik talab qilinadi .Ana shunday fidoyilik tufayliguna darsning sifati va samaradorligi ta’minlanadi.