(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2024)
Ushbu tezis talabalarda ijtimoiy faoliyatni shakllantirish omillarini o’rganishga bag’ishlangan. Tadqiqotda talabalarning ijtimoiy faoliyatiga ta’sir qiluvchi asosiy omillar, jumladan, pedagogik, ijtimoiy, psixologik va tashkiliy faktorlar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari, ta’lim jarayonida o’qituvchilar, oilaviy muhit va maktabdan tashqari faoliyatlarning ijtimoiy faoliyatni shakllantirishdagi muhim rolini ko’rsatadi. Talabalar o’rtasida jamiyatga faol integratsiyalashuv va ijtimoiy mas’uliyatni rivojlantirishda, o’qitish metodlari, jamoaviy faoliyatlar va psixologik qo’llab-quvvatlash zarurligi ta’kidlanadi. Tadqiqot davomida olib borilgan so’rovnoma va intervyular orqali olingan ma’lumotlar talabalarda ijtimoiy faoliyatni shakllantirishning samarali usullarini aniqlashga yordam berdi.