(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2024)
Sifat so‘zlarning valentligi masalasi, Grammatik shakllarning valentlikka ta’siri, yasama sifatlarning lisoniy va nutqiy imkoniyatlari,sifatlarning boshqa so‘zlar bilan semantik,sintaktik va Grammatik bog‘lanishi kabilar o‘z tadqiqini kutayotgan masalalardan biridir.Ushbu maqolada yasama sifatlarning nutqda boshqa leksemalar bilan birika olish/birikaolmaslik (nomutanosib,ya’ni bog‘lana olmasligi) imkoniyatlari tahlil qilinadi.