(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2024)
Barchamizga ma’lumki, mevalar inson organizmini qimmatli biologik faol moddalari bilan ta’minlashda katta ahamiyatga ega. Mevalar insonni nafaqat turli xildagi organik moddalar bilan ta’minlaydi, balki uni uzoq umr ko‘rishda ham asosiy omillardan biridir. Inson organizmi uchun zarur bo‘ladigan vitaminlar va minerallarning qariyb 50% dan ortig‘ini mevalardan oladi. Jahonda aholining sok mahsulotlari bilan taminlash dolzarb muammo hisoblanadi. Yosh bollarda, o‘rta yoshlarda hamda keksa yoshdagilarda sokka bo‘lgan talab yuqori hisoblanadi.