(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2024)
Buxgalteriya hisobotlarida axborot texnologiyalarining roli beqiyos bo‘lib, bu mavzu zamonaviy iqtisodiyot va boshqaruv tizimlarining ajralmas qismiga aylangan. Ushbu maqolada axborot texnologiyalarining buxgalteriya sohasidagi dolzarbligi va ularning iqtisodiy jarayonlarni avtomatlashtirishdagi ahamiyati o‘rganildi. Maqolada axborotlashgan tizimlarning samaradorlikka ta’siri, ular yordamida inson xatolarining kamayishi va axborot xavfsizligini ta’minlash masalalari tahlil qilindi. Shuningdek, O‘zbekistonda buxgalteriya sohasida axborot texnologiyalarini keng joriy qilish va rivojlantirish istiqbollari ko‘rib chiqildi. Ushbu jarayonlarni tartibga soluvchi qonunchilik asoslari ham yoritildi.