(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2024)
Bu izlanishda Xiva shahriga temir qurilishi haqida ma’lumotlar berib o’tilgan. Bunga qo‘shimcha ravishda Xiva xoni Muhammad Rahimxon Soniy va bosh vazir Islomxo‘jalarning Xiva shahriga temir yo‘l olib kelish uchun qilgan say-harakatlari haqida ham qisman ma’lumot berib o‘tilgan. Va albatta mustaqillik yillarida prezidentimiz Sh.M. Mirziyoyev tomonidan Urganchdan Xivaga temir yo’l qurish ishlarini boshlab berishi va tez yurar poyezdlarni Xivaga qatnovini yaqin yillarda yo‘lga qo‘yilishi haqida ma’lumotlar berib o‘tilgan.