(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2024)
Ushbu maqolada paxta tozalash korxonalarida pnevmotransport tizimida joylashgan qurilmalarning unda harakatlanuvchi paxta homashyosining tabiiy xususiyatlariga ta’siri bo‘yicha olib borilgan ilmiy tadqiqot ishlarini o‘rganilgan. Shuningdek, maqolada pnevmoseparator qurilmalarida paxtani tashilayotgan vaqtda sodir bo’ladigan paxta tolasi va chigitning shikastlanish darajalari tahlil qilingan.