(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2026)
Mazkur maqolada arab va o‘zbek tillaridagi so‘roq nutqiy aktlarining o‘ziga xos xususiyatlari, ularning lisoniy ifodalanish usullari hamda muloqot jarayonidagi pragmatik funksiyalari qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida har ikki tildagi so‘roq yuklamalari, so‘roq olmoshlari va intonatsiyaning o‘rni yoritib berilgan.