(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2026)
Bu makalede, Özbekistan’da yaşamış ve üretken bir şekilde edebî faaliyet göstermiş, iki milletin (Rus ve Özbek) evladı olarak tanınan ve şiirleriyle geniş bir okuyucu kitlesinin takdirini kazanmış şairlerden biri olan Aleksandr Faynberg’in zengin içerikli ve özgün edebî mirasının önemi ile şiirlerinde yer alan örtük içsel anlamların sanatsal ifade biçimleri ele alınmaktadır. Ayrıca, Özbekistan Halk Şairi ve çok yönlü bir sanatçı olan Aleksandr Faynberg’in yaşamı ve edebî serüveni boyunca karşılaştığı zorluklar ve elde ettiği başarılar hakkında bilgiler sunulmakta; buna ek olarak, onun çeviri eserlerinin Özbek şiirindeki yeri ve önemi derinlemesine analiz edilmektedir.