(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada O‘tkir Hoshimovning “Dunyoning ishlari” asarida qo‘llangan tasviriy ifoda vositalari badiiy tahlil qilinadi. Muallifning rang va nurga oid badiiy detallarni qo‘llash uslubi asarning estetik qimmati va mazmuniy teranligini kuchaytirishi alohida ko‘rsatib o‘tiladi. Metafora, tashbih, personifikatsiya, epitet kabi obrazli san’at vositalari orqali yozuvchi qishloq hayotining ruhiyatini yorqin ranglarda gavdalantiradi. Maqolada ayniqsa “urushning qora qanoti” kabi ramziy ifodalarning ma’no yukiga e’tibor qaratilib, ularning psixologik va ijtimoiy ma’nodagi o‘rni yoritiladi.