(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2026)
Ushbu maqolada dropshipping biznes modeli zamonaviy elektron tijorat sharoitida samarali faoliyat yuritish usullaridan biri sifatida tahlil qilinadi. Maqolada dropshippingning mohiyati, ishlash mexanizmi va an’anaviy savdo modellaridan farqli jihatlari yoritib beriladi. Shuningdek, real statistik ma’lumotlar asosida ushbu modelning global bozordagi o’rni va rivojlanish tendensiyalari ko’rib chiqiladi. Dropshippingning asosiy afzalliklari, jumladan past boshlang’ich kapital talabi, ombor va logistika xarajatlarining mavjud emasligi, joydan mustaqil ishlash imkoniyati hamda biznesni tez kengaytirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, modelga xos bo’lgan cheklovlar- past foyda marjasi, kuchli raqobat va yetkazib beruvchilarga bog’liqlik kabi omillar ham muhokama qilinadi. Maqola yakunida dropshipping modelini muvaffaqqiyatli amalga oshirish uchun zarur bo’lgan marketing strategiyalari va boshqaruv yondashuvlariga e’tibor qaratiladi. Ushbu tadqiqot elektron tijorat sohasiga qiziquvchi talabalar va tadbirkorlar uchun nazariy va amaliy ahamiyatga ega. Maqolada dropshipping biznes modelining zamonaviy elektron tijorat tizimidagi ahamiyati nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ushbu modelning iqtisodiy samaradorligi, tashkiliy ustunliklari hamda raqobat sharoitida yuzaga keladigan muammolari yoritib beriladi. Shuningdek, global bozor tendensiyalari asosida dropshippingning rivojlanish istiqbollari baholanadi va uni amaliyotga tatbiq etish bo‘yicha ilmiy xulosalar shakllantiriladi.