(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2026)
1985-1991-yillarda O’zbekistonda iste’mol savatchasi tarkibi va sifati iqtisodiy va demografik omillar ta’sirida o’zgargan. Shaharlar rivojlanib, yuqori sifatli mahsulotlar bilan ta’minlangan bo’lsa, qishloqlarda oziq-ovqat va zarur ehtiyojlar yetishmagan. Markazlashtirilgan iqtisodiyotning samaradorligi past bo’lib, qora bozorlarga olib kelgan va bozor iqtisodiyotiga o’tish zarurligini ko’rsatgan.