(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2026)
Ushbu maqola postmodern ingliz adabiyotida tildan foydalanishning falsafiy asoslarini va uning ma’no yaratish jarayonidagi rolini tahlil qiladi. Postmodern mualliflar tilni barqaror haqiqatni aks ettiruvchi vosita sifatida emas, balki fikrning o‘zini yaratadigan faol tizim sifatida talqin qiladilar. Metafiksiya, intertekstual kollaj, til o‘yinlari va dekonstruktsiya orqali matnning ko‘p ma’noliligi va beqarorligi yuzaga chiqadi. Tadqiqot postmodern matnlarda tilning ontologik o‘rni va o‘quvchining talqin jarayonidagi ishtirokini yoritadi.