(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning aqliy rivojlanishida tabiat bilan tanishtirish jarayonining o‘rni, mazmuni va pedagogik ahamiyati keng yoritilgan. Tabiat bilan bevosita muloqot, kuzatishlar, ekskursiyalar, tajribalar, tabiat burchagi faoliyati kabi metodlar orqali bolalarda kuzatuvchanlik, mantiqiy fikrlash, tasavvur, xotira, nutq va ekologik madaniyat shakllanishi ilmiy-pedagogik asosda tahlil qilingan. Shuningdek, tabiiy muhitning bola tafakkuri va shaxsiyati rivojlanishidagio o‘rni, tarbiyachining vazifalari va tabiat bilan tanishtirishning samarali shakllari haqida fikr yuritilgan.