(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida suv resurslarini tejash, ulardan oqilona foydalanish, ekologik madaniyat va mas’uliyatni shakllantirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Tadqiqot davomida o‘quvchilarning ekologik ongini rivojlantirishga doir nazariy qarashlar, suv tejash bo‘yicha amaliy topshiriqlar, interfaol o‘yinlar va loyihaviy ishlarning o‘quvchilarga ta’siri o‘rganildi. Mazkur maqola boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari, metodistlar va ekologik ta’lim mutaxassislari uchun metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.