(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
So`nggi yillarda adabiyotimizda ayol obrazi turli xil talqin qilinmoqda.Ayolning ichki dunyosi,psixologiyasi va jamiyatdagi o`rni zamonaviy adabiyotlarda yaqqol aks etadi.Ushbu maqolada “ayol”obrazining badiiy talqini,jamiyatdagi ma`naviy va ruhiy qiyofasi zamonlar osha qay yo`sinda tasvirlangani tahlil qilinadi.Sir emaski,ayollik masalalari,gender tengligi,ayolning ijtimoiy roliga bo`lgan e`tibor keskin ortib borishining guvohi bolmoqdamiz.Tahlil davimida modernizmda ayollik va va uning ko`p qirrali dunyosi yoritib beriladi.Tadqiqot natijalari ayol obraziga turli tomonlardan yondashib baholashga,ayollik konsepsiyalarining yillar davimida qanday o`zgarishlarga uchragani va yozuvchi uslubining bu jarayonga ko`rsatgan ta`sirlarni ko`rib chiqishga imkon yaratadi.