(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada jahon iqtisodiyotida raqamli transformatsiya modellarining shakllanish bosqichlari va ularning milliy iqtisodiy siyosatga ta’siri tadqiq etilgan. Singapur, Koreya Respublikasi, Estoniya va Yevropa Ittifoqi kabi mamlakatlar tajribasi tahlil qilinib, ularda raqamli boshqaruv tizimlarini tashkil etishning strategik yo‘nalishlari umumlashtirilgan. O‘zbekiston sharoitida “Digital Uzbekistan – 2030” dasturi doirasida amalga oshirilayotgan islohotlar xorijiy modellar bilan qiyosiy o‘rganilib, milliy raqamli transformatsiya modelini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy takliflar berilgan.