(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ушбу мақолада Ўзбекистон ССР даврида сабзавот экинлари ва картошка илмий-тадқиқот институтини яратиш зарурлиги ҳақида сўз боради ва унинг Ўзбекистон ССРда қишлоқ хўжалиги фанини ривожлантиришда муҳим бўлган фаолияти батафсил баён этилган. Мақолада институтнинг қишлоқ хўжалигига оид тадқиқотлари натижалари, шунингдек, ўсимликчилик ва бошқа қишлоқ хўжалиги экинларини ривожлантириш бўйича бошқа илмий-тадқиқот институтлари билан ўзаро алоқалари таҳлил қилинади.