(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Zamonaviy dunyoda tabiiy resurslarning tez kamayishi va ekologik muammolarining kuchayishi yashil ishlab chiqarish tamoyillarini joriy etishni muhim qilmoqda. Ushbu maqolada cheklangan resurslar sharoitida barqaror va atrof-muhitga zararsiz ishlab chiqarish tizimlarini shakillantirishning ilmiy-uslubiy jihatlari tadqiq qilinadi. Tadqiqotda qayta ishlatish, energiya samaradorligi, toza texnologiyalar va aylana iqtisod (circular economy) modellari asosida resurslar samaradorligini oshirishning innovatsion usullari koʻrib chiqiladi.