(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada oliy taʼlim tizimida talabalarning ijtimoiy faolligini oshirishga qaratilgan kompetensiyalar oʻrganiladi. Talabalar ijtimoiy faolligi jamiyatdagi masʼuliyatli va faol fuqarolarni tarbiyalashda muhim omil hisoblanadi. Kritikal fikrlash, kommunikatsiya, etika, innovatsion yondashuv kabi kompetensiyalar talabalarga jamiyatda samarali faoliyat yuritish imkoniyatini yaratadi. Maqolada ijtimoiy faollikni oshirish uchun taʼlim tizimida amalga oshirilishi zarur boʻlgan strategiyalar va usullar keltirilgan.