(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada ruhiy rivojlanishi sustlashgan bolalarga ta’lim-tarbiya berishning dolzarb masalalari yoritilgan. Bunday bolalarning psixologik-pedagogik xususiyatlari, ularni o‘qitish va tarbiyalashda qo‘llaniladigan metod va yondashuvlar, maxsus ta’lim shakllari hamda inklyuziv ta’lim tizimidagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, ota-onalar bilan hamkorlik, kasbga yo‘naltirish, ijtimoiy moslashuvga tayyorlash kabi jihatlar ham chuqur yoritilib, ushbu bolalarning jamiyatga integratsiyalashuvi uchun zarur sharoitlar asoslab berilgan.