(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur ishda aksiyadorlik jamiyatlarida ichki audit xizmatining samaradorligini baholash masalalari keng qamrovda o‘rganildi. Ichki auditning tashkilotdagi o‘rni, funksiyalari, xodimlarning malaka darajasi va faoliyat mezonlari asosida samaradorlik darajasini aniqlash usullari yoritildi. Tadqiqot davomida “O‘zbekiston temir yo‘llari” AJ va “O‘zsanoatqurilishbank” AJ tajribasi tahlil qilinib, ichki auditning innovatsion yondashuvlar orqali qanday rivojlantirilayotgani misollar bilan ko‘rsatildi.O‘zbekistonda ichki audit faoliyatining huquqiy asoslari, xalqaro tajriba va zamonaviy texnologiyalarni uyg‘unlashtirish orqali xizmat samaradorligini oshirish zarurligi asoslab berildi.