(untitled) (PROBLEMS AND SOLUTIONS OF SCIENTIFIC AND INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqola tasviriy san’at janrlari haqida umumiy tushunchalar va ularga oid asosiy ma’lumotlarni taqdim etadi. Maqolada portret, natyurmort, manzara, animalistik janrlar, batal janri, maishiy janr, afsonaviy janr, dengiznavislik janri va boshqa tasviriy san’at janrlari haqida so’z boradi. San’atning rivojlanishi, ayniqsa tasviriy san’atda amalga oshirilgan o’zgarishlar, shuningdek, rangtasvirning o’quvchilarga estetik zavq bag’ishlashi va ularning ruhiy dunyosini boyitishdagi roli ko’rsatilgan. Maqolada tasviriy san’at o’qituvchilarining metodikasi va amaliyoti, san’at asarlari orqali ma’naviyat va madaniyatni boyitishdagi ahamiyati ta’kidlanadi.