"Jonkuyar" – Vatan va millatga sadoqat timsoli (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Maqsud Shayxzoda bu asari orqali o‘zbek xalqining ruhiy qudratini, jasoratini va ozodlikka bo‘lgan intilishini tarannum etgan. "Jonkuyar" — she’riy to‘plam bo‘lib, unda shoir o‘z davrining murakkab ijtimoiy-siyosiy voqealariga munosabat bildiradi. Undagi she’rlar inson qalbidagi yuksak tuyg‘ularni, Vatanga bo‘lgan muhabbat va jasoratni aks ettiradi.