ТУҒРУҚ ТРАВМАЛАРИДА ЧАҚАЛОҚЛАРНИНГ ЎЛИМ САБАБЛАРИ. (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Туғилиш травмаси туғруқ пайтида янги туғилган чақалоқ томонидан олинган жароҳатларни англатади. Бу жароҳатлар жисмоний бўлиши мумкин, масалан, синиш ёки асаб шикастланиши ёки психологик бўлиб, чақалоқ ва онага таъсир қилади. Бу атама, шунингдек, туғруқнинг травматик тажрибаси пайтида онанинг бошдан кечирган ҳиссий ва психологик таъсирини ҳам ўз ичига олади.