BANKNING QIMMATLI QOG'OZLAR BOZORIDAGI FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH YO'LLARI (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2024)
Qimmatli qog'ozlar bozori moliya tizimining muhim tarkibiy qismi bo'lib, banklarga o'z rentabelligini oshirish, portfellarini diversifikatsiya qilish va iqtisodiy o'sishga hissa qo'shish imkoniyatini beradi. Ushbu maqolada bankning qimmatli qog'ozlar bozoridagi faoliyatini yaxshilash bo'yicha turli strategiyalar ko'rib chiqiladi, asosiy e'tibor risklarni boshqarish, texnologik yutuqlar, me'yoriy hujjatlarga rioya qilish va mijozlar bilan munosabatlarni boshqarishga qaratilgan. Ushbu strategiyalarni qabul qilish orqali banklar qimmatli qog'ozlar bozorining murakkabliklarini yaxshiroq yo'lga qo'yishlari, o'z faoliyatini optimallashtirishlari va barqaror o'sishga erishishlari mumkin