FRANSUZ TILIDAGI TURIZMGA OID ATAMALAR VA ULARNING OʻZBEK TILIDAGI TARJIMASI (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2024)
Ushbu maqolada turizm sohasining fransuz va oʻzbek terminologik tizimining qisqacha qiyosiy tahlili koʻrib chiqilgan. Terminlarning tuzilishiga koʻra qoliplari va atamalarning shakllanishi jarayonida ularning unumdorligi tahlil qilingan va ochib berilgan. Fransuz tilidagi turizmga oid atamalar va ularning oʻzbek tilidagi tarjimasi haqida qisqacha bayon etilgan.