КЕСАРЧА КЕСИШ АМАЛИЁТИДАН КЕЙИНГИ АСОРТАЛАНГАН БАЧАДОНДАН ҚОН КЕТИШИДА ОШҚОЗОН ОСТИ БЕЗИДАГИ ПАТОМОРФОЛОГИК ЎЗГАРИШЛАР (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2026)
Кесарча кесишдан кейинги  бачадондан қон кетишида  ошқозон ости безидаги асосий морфологик ўзгаришлар ошқозон ости безидаги  ўткир ишемия оқибатида Лангерханс оролчаларида дистрофик, некробиотик  ўзгаришлар юзага келиб,  ўткир  эндокрин етишмовчилик ривожланиши билан давом  этади. Бу эса, полиорган етишмовчилик кўринишида барча паренхи-матоз аъзоларда оралиқ шишилар, диапедез қон қуйилишлар, гиалинли тромбларни  шаклланиши билан намоён бўлади. Айнан хомиладор аёлларда  ушбу  холатда  қон глюкозани ошиб кетиши, хужайраларга  ўтишини кескин қийинлашиши ва ткцрцқдан кейинги  тикланишни  ўта  оғир кечиши  асосан барча паренхиматоз аъзоларни  иикламчи алтреацияси билан намоён бўлади.