ХОРАЗМ ВИЛОЯТИДА ЯШОВЧИ ХОМИЛАДОР АЁЛЛАРДА ЭПУЛИСНИНГ МОРФОЛОГИЯСИ (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2026)
Ҳомиладорлик жараёни физиологик ҳолат бўлиб, хомиладор она организмда турли гормонал ва иммунологик ўзгаришларга олиб келади. Ушбу ўзгаришлар баъзи ҳолларда хомиладор онанинг оғиз бўшлиғида эпулис каби шишларнинг ривожланишига сабабчи бўлади. Эпулис асосан, оғиз бўшлиғидаги милк тўқималарининг гиперплазияси натижасида пайдо бўлади ва унинг ривожланишида эстроген ва прогестерон гормонларининг юқори даражада бўлиши муҳим роль ўйнайди.