“YOSH VA PEDAGOGIK PSIXOLOGIYA FANINING VAZIFALARI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI” (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Yosh va pedagogik psixologiya ta’lim jarayonining psixologik qonuniyatlarini, shaxsning yoshga xos rivojlanish xususiyatlarini, o‘quvchining bilish jarayonlari, emotsional–irodaviy holati hamda shaxs sifatlarining shakllanish omillarini o‘rganuvchi fan hisoblanadi. Ushbu maqolada yosh va pedagogik psixologiyaning mazmuni, asosiy vazifalari, tarixiy rivojlanish bosqichlari, zamonaviy talqinlari hamda ta’lim jarayoniga tatbiq etish imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, fan rivojlanishidagi muhim ilmiy yo‘nalishlar, yetakchi psixologlar qarashlari va ularning ta’lim-tarbiyadagi ahamiyati yoritilgan.