MATNNI TUZILISHI BO'YICHA TAHLIL QILISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Ushbu maqolada matnlarning ichki tuzilishini tahlil qilishning zamonaviy metodologik yondashuvlari ko'rib chiqilgan. Tadqiqotda matnning mikro va makro-semantik, shuningdek mikro va makrostrukturalik parametrlarini tahlil qilish usullari takomillashtirilgan. Muallif tomonidan matnning mantiqiy va semantik tuzilishini aniqlashda yangi metodlar taklif etilgan, ular kommunikativ vazifalarni samarali bajarish va matn birliklarining ichki bog'lanishini ta'minlashga qaratilgan. Tadqiqot natijalari tilshunoslik, matnshunioslik va kompyuter lingvistikasi sohalarida qo'llanilishi mumkin. Taklif etilgan metodika badiiy va ilmiy matnlarni chuqurroq tahlil qilish, ularning strukturaviy xususiyatlarini aniqlash va matn yaratish jarayonlarini optimallashtirish imkonini beradi.