BUXORO SHAHRINI KO’KALAMZORLASHTIRISHDA KENG BARGLI MANZARALI DARAXTLARNING AHAMIYATI. (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Yashil daraxtzorlar shahar va qishloqlarning tarkibiy qismi hisoblanadi, shuningdek, ularning arxitekturasini ham belgilaydi.O‘zbekistonning aholi yashaydigan manzillarida ko‘p tarmoqli istirohat bog‘lari  ko‘plab barpo etilgan, ularning strukturasi tashrif buyuruvchilarning miriqib dam olishlari va tinch hordiq chiqarishlariga mo‘ljallangan. Mahalliy  demografik xususiyatlar aholining ishlab chiqarishdagi faoliyati, dam olish  tartibi, issiq va quruq iqlim sharoitini e’tiborga olish zarurligini talab etadi.