РЕПРОДУКТИВ ЁШДАГИ АЁЛЛАРДА БАЧАДОНДАН АНОМАЛ ҚОН КЕТИШЛАРДА ЭНДОМТРИЙ ХОЛАТИНИ БАХОЛАШДА ИНСТРУМЕНТАЛ, КЛИНИК ВА ЦИТОМОРФОЛОГИК МЕЗОНЛАРИ. (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Аденомиозни ташхислашда вагинал ультратовушли текширув ва магнитли-резнанс томографияси каби ноинвазив усуллардан фойдаланишнинг аниқ клиник қўлланилиш кўрсатмаларига эга ва бачадон аденомиози патогенезини яхшироқ ўрганишга қизиқиш уйғотди. Шунга қарамасдан, тадқиқотлар ҳали ҳам касаллик таснифланиши бўйича консенсуснинг йўқлиги сабабли қийинлигича қолмоқда. Магнитли-резонанс томография ва трансвагинал УЗТ таққосланувчи диагностик аниқликка эга. Охирги вақтларда интервенцион биопсиянинг минимал усуллари тадбиқ қилинган (Benagiano G, Habiba M, 2012).