TOPISHMOQALARDA SO‘Z TURKUMLARINING O‘RNI (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi topishmoqlar materiallari asosida so‘z turkumlarining qo‘llanishi, ularning semantik-pragmatik vazifalari, milliy madaniyatni ifodalashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot IMRAD talablari asosida olib borilib, topishmoqlarda ot, sifat, son, fe’l, ravish kabi so‘z turkumlarining lisoniy imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan.