Adabiyot va ma’rifat: Shayxzoda qarashlari tahlili (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Mazkur maqolada Maqsud Shayxzodaning adabiyot va ma’rifatga bo‘lgan qarashlari tahlil qilinadi. Shayxzoda asarlarida adabiyot insoniyatni ma’rifat sari yetaklovchi kuch sifatida talqin etiladi. U o‘z ijodida ma’naviy kamolot, ilm va tafakkur ahamiyatini ulug‘lagan, adabiyotni inson qalbini poklaydigan va ijtimoiy ongni yuksaltiradigan vosita sifatida ko‘rsatgan. Maqolada Shayxzodaning adabiyot va ma’rifat o‘rtasidagi bog‘liqlik haqidagi fikrlari, uning tarixiy va zamonaviy asarlarida bu g‘oyaning badiiy aks etishi chuqur yoritiladi.