Maqsud Shayxzoda va O‘zbek Adabiyotidagi Mutafakkirlik (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Maqsud Shayxzoda - o‘zbek adabiyotining nufuzli vakillaridan biri bo‘lib, uning ijodi faqat she’rlar bilan cheklanmaydi. U nafaqat go‘zal va chuqur she’riy asarlar yaratgan, balki o‘zining falsafiy qarashlari, jamiyat va insoniyat haqida o‘ylari bilan ham mashhurdir. Shayxzoda adabiyotdagi mutafakkir sifatida o‘zbek adabiyotining falsafiy yo‘nalishida katta ta’sir ko‘rsatgan. Uning asarlarida insoniyatning ma’naviy ehtiyojlari, tabiat va hayot haqida chuqur tahlillar mavjud. Shayxzodaning adabiy merosi, uning she’riy ifodalari orqali, millatning kelajagi, vatanparvarlik va insoniyatning azaliy qadriyatlari haqida fikr yuritish imkonini beradi.