ZAMIN VA POYDEVORLARNI LOYIHALASHDAGI ASOSIY XUSUSIYATLAR. (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2025)
Mazkur maqola zamin va poydevorlarni loyihalashda e‘tiborga olinishi lozim bo‘lgan asosiy xususiyatlarni ko‘rib chiqadi. Zamin va poydevorlar binolar va inshootlarning barqarorligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Loyihalash jarayonida yer qatlamining geologik xususiyatlari, namlik darajasi, seysmiklik faolligi va poydevorning yuk ko‘tarish qobiliyati hisobga olinadi. Shuningdek, maqolada poydevorlarning turli turlari va ulardan foydalanish prinsiplari yoritiladi. Zamonaviy poydevorlarni loyihalashda ekologik va texnik xavfsizlik talablarini inobatga olish zarurati ham muhokama qilinadi.