(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC INNOVATION RESEARCH CONFERENCE, 2024)
Ustoz Maqsud Shayxzodaning eng go‘zal asarlari o‘ziga xos o‘rin egallaydi. Umumturkona so‘zlarning serma’no tovlanishi, mohirona topilgan qofiyalarning qo‘llanilishi, badiiy vositalarning ta’sirchanligi singari uslubiy fazilatlari maftunkor tafakkurli Shayxzoda lirik qahramonini o‘quvchiga yanada hammaslak va hamfikr qiladi.